Olcsó weboldal készítés

"Olcsó weboldal készítés", Weboldal ingyenes motorral

Gyakran találkozunk azzal a kéréssel, igénnyel, hogy: olcsó weboldal legyen.

Bizonyára aki weboldalt szeretne készíttetni és nincs meg a kellő információja, tudása, rálátása, valószínüleg ezzel a kéréssel fogja zárni, vagy netán indítani a beszélgetést.


Szeretnénk mi is visszakérdezni az oldal címével kapcsolatosan:

 • venne Ön autót 3 kerékkel? - csak azért mert olcsó?

 • felszállna egy olyan repülőre aminek nincs meg mindkét szárnya? - csak azért mert olcsó?

 • utazna Ön többszáz kilómétert állva egy vonaton mert nincsenek benne ülések? - csak azért mert olcsó?

 • vásárolna olyan kenyeret, aminek csak az alját sütötték meg? - csak azért mert olcsó?

Valószínüleg nem. Legalábbis bízunk benne.Mitől is olcsó egy weboldal? Vagy netán mitől drága a weboldal?
Egy weboldal elkészítési igény felmerülésétől annak elkészültéig rengeteg apró tényező befolyásolja a végleges weboldal árát.

Az első találkozás általában egy beszélgetés, igényfelmérés. Amennyiben konkrét igénnyel rendelkezik a megrendelő és maga definiálja a menüpontok struktúráját néha akkor is érdemes rászánni az időt mert apró ötletekkel segíteni lehet a készítendő oldalt.
Ezt a részt követi az árajánlat elkészítése. Ez az első pont, ahol spórolni lehet. Egy-egy ilyen beszélgetés rengeteg új ötlet kitalálását is eredményezheti. Ezek bekerülnek az ajánlatba. Maga az ajánlatkérés nem mindenhol ingyenes. Nálunk igen, ingyenes az árajánlat elkészítése.

Ez a megrendelőnek mindenképpen jó, ha kap új ötleteket, melyekért még nem kell fizetnie. Számtalan jó ötlettel távoztak tőlünk (ötlet vámpírok), a weboldal elkészítését pedig mással végeztették, mert olcsón megcsinálta a szomszéd, haver, ismerős. Az már más kérdés, hogy nem azt a tartalmat kapta, amit nálunk kapott volna, de ez már sohasem fog kiderülni... hacsak nem olvassa ezt az írást a kedves árajánlatkérő. :)
Tehát: ötletek és árajánlat.

Maga a weboldal több részből tevődik össze. A weboldal készítés során grafikai, programozói és valamilyen adattartalommal való feltöltői munka mindenképpen keletkezik. Ezek a legalapabb feladatok és akkor nem használtunk semmiféle idegen szót pl. site builder, text writer.
Ahhoz, hogy weboldalunk az elkészítést követő nyilvánossá tétel után ne hozzon ránk szégyent alapvető, hogy rendelkezzen egy olyan megjelenéssel, grafikai design-nal, mely pozitív képet mutat, nem hívalkodó (bár néha lehet cél), látogatóink igényeit kielégíti és a használatot segíti. Ehhez szükséges a grafikai munka.
Egy grafikus/designer a céglogó, néhány fotó és a lehetséges színvilág meghatározása után a készítendő tartalomhoz illesztkedő, meglévő arculat esetén arculathű egyedi grafikai megjelenést készít a weboldalunkra. Sokan gondolják, hogy ez nem szükséges. Később rájönnek. A grafikusi munka is pénzbe kerül. Spóroljunk.

Ha nincs igazán rálátásunk a dolgokra és nem kapunk kellő számú meggyőző referenciamunkát (nálunk kérni kell, a weboldalon nincs fent), akkor bizony elképzelhető, hogy már a grafikával meglepetés érhet bennünket. Készíttessünk látványtervet. Ha a referenciák pozitívak voltak és nem ingott meg a bizalom, a látványterv tovább erősítheti azt, vagy éppen ellenkezőleg meggyőz bennünket. Ha már a grafika ilyen... milyen lesz majd a többi.
A látványterv elkészítése munka, időbe kerül. Ne lepődjön meg senki, hogy komoly cégek a látványterv elkészítéséért már pénzt fognak kérni.

Másik lehetőség, hogy vásárolunk valamilyen sablont (template-et). Sokan találnak sablonokat áruló weboldalakat, ahol tetszetősebbnél tetszetősebb és tényleg profi sablonokat árulnak. Ilyen például a www.templatemonster.com is.

A sablonoknak általában két áruk van. Az olcsóbb, amikor valamivel több, mint tízezer forint körüli összegért a sablont megkapjuk. Ebben az esetben ne csodálkozzunk, ha a szomszédnak is hasonló weboldala lesz, mert nem fizettük ki érte az egyedi árat.
Az egyedi ár ugyan jóval magasabb, de garantálja, hogy azt a sablont nem adják el másnak. A jóval magasabb ár általában kétszázezer forinttól kezdődik. A garancia, ebben az esetben csak arra szól, hogy azt a tervet nem adják el másnak, de ha valaki előtte már kiszúrta és készített egy hozzá hasonlót más színnel, akkor ez már nem igaz, hogy egyedit vettünk. Másrészt pedig kétszázezer forintért mi már weboldalt készítünk egyedi megjelenéssel.

A sablonok jók. Jól is mutatnak. Ott a sablont áruló weboldalon. Sokan belefutnak abba a hibába, hogy a sablonos oldalakat nézegetve belelovallják magukat egy számukra szimpatikusba. Meg is veszik, mert hajlandóak érte fizetni, nehogy grafikus készítse mert az drága. Nálunk a fenti sablon árnál picit többért már egyedi design-t kaphat az oldal. Szóval fizetnek a design-ért és megveszik a sablont, majd jönnek a gondok: nem passzol a megvett design a cég weboldalához, menüstruktúrájához.
Miért? Mert a sablonok esetében az ottlévő darabszámú, hosszúságú, színvilágú terv néz ki jól. Ha abban óriási változtatásokat szeretnénk eszközölni már borult is a szuper megjelenés. Arról nem is beszélve, hogy a cég logója nem fog illeszkedni a tervbe, de ezt a vásárláskor elfelejtették.
Hmmm. Kell valaki aki átalakítja, majd ekkor jön egy grafikus. :)

Van vagy éppen nincs egy sablonunk, de lehet tovább haladni a weboldal készítéssel. Programozás. Akárhogy is nézzük a különálló statikus html oldalakból összerakott weboldal is már programozás, még ha sokan ezt el is felejtik. Bizonyára itt is lehet spórolni és attól is olcsó weboldalunk lesz, ha a vett sablont a szomszéd összerakja. Néhány különálló oldalig még megbírkózik a feladattal, de amikor a menüt minden oldal html-jében már tizenöt oldalon keresztül kell átírni kezd a dolog átláthatatlanná válni.
Ekkor jön általában egy jól használható html szerkesztő program, amivel 20-30 oldalig a feladat kezelhető. Tehát programozás. Nagy számú különálló, gyakorta módosuló, egyedi tartalmú oldal esetén mindenképpen célravezetőbb valamilyen CMS (tartalomkezelő) rendszer használata.
Vannak ingyenesek, lehet spórolni. Le lehet tölteni a Joomla!-t, PHPNuke-ot, Wordpress-t, vagy bármi más szimpatikus megoldást. Hozzá nem értők kezében az eszköz gyilkos fegyverré válik. Ezt soha ne feledjük, bár valószínüleg, mint megrendelők ezeket sohasem fogjuk megtudni vagy jó eséllyel észrevenni.

Kiemelném, hogy hozzá nem értők kezében. Minden ilyen letöltött nyílt forráskódú ingyenes CMS rendszer alapvető funkciója, hogy amennyiben a tárhelyen rendelkezésre állnak a CMS számára szükséges rendszerfeltételek, akkor viszonylag egyszerűen néhány kattintással fel tudjuk telepíteni és működik. A legtöbb esetben amikor ilyen Joomla! vagy hasonló weboldalt kapunk nem az alap weboldal motorjáért kell fizetnünk, hiszen azt a cég ingyenesen letöltötte az internetről, hanem annak testreszabásáért fizetünk.

Testreszabás = felöltöztetés.
Leginkább felöltöztetik a bátor webfejlesztő cégek (mert így hívják magukat, de ennek semmi köze a webes fejlesztéshez) a készített vagy sablonként vásárolt grafikával, és kész. Működik.

Kicsit karikatúraszerű ez a felöltöztetés, de sajnos csak az öltöztetést ismerik az urak, a vetköztetést még nem. Azért jó a Joomla! mondják, mert rengeteg ingyenes modul jár hozzá. Mi csak mosolygunk ezen.
Sajnos a testreszabáskor nem csak a grafikát kellene a CMS rendszer motorjára szabni, hanem annak felesleges moduljait ki kellene kapcsolni, néhol át kellene esetleg írni.
Teljesen felesleges egy céges weboldal esetében, hogy a céginformációs oldalt az adminisztrátor (mert ki más szerkesztené, egy felhasználó van) éppen két hete hajnali kettőkor szerkesztette utoljára és jelenleg egyetlen kommentet sem fűzött hozzá senki. Arról már nem is beszélek, hogy milyen szuperül néz ki a jobb oldali oszlop tetején az eseménynaptár, de évek óta senki sem írt bele egyetlen egy bejegyzést. Rosszabbik eset, amikor az első teszt bejegyzés azért még fellelhető benne. Elkészült a site... és hasonlók. :) Netán ottfelejtik az időjárás modult.

Tehát programozás. Egy jó weboldal alapjait igenis programozni kell, ami munkaidő, ezért kell megfizetni.
Az általunk készített munkának minden esetben van egy óriási előnye: minden részét ismertjük. Tudjuk ha új igény jelentkezik hova kell nyúlni, hol kell beleépíteni.

A beleépíteni szó egy másik irányt is felvet. Későbbiekben Önnek speciális funkciókkal kell bővítenie weboldalát melyre még nincs kész modulja a CMS rendszernek, egy weboldalba integrált webáruház készítéssel bizza meg a céget vagy keresőoptimalizálást szeretne kérni, meg fogják tudni Önnek oldalni ezeket az igényeket?

A Joomla! és társai esetében ezért még egy apró információt nem szeretnék kihagyni. Mivel a forráskód nyílt, ezért nem csak a jófiúk, hanem a rosszfiúk is letöltögetik. Ők a hibákat, biztonsági réseket kihasználva cserélgetik le alkalmanként weboldalunkat jobbik esetben finomabb, rosszabbik esetben keményebb a látogatóink és partnereink számára esetleg nemkívánatos szexoldalakra, vagy éppen kihasználva teleírják többezer oldalon keresztül vendégkönyvünket, vagy fórumunkat.
Hiányzik ez Önnek? Mit gondolnak majd cége partnerei?

Természetesen minden kritika nélkül mondjuk, sok esetben a fentiek elegendőek: ugródeszkának. Evés közben jön meg az étvágy ezért elképzelhető (és a tapasztalataink is ezt mutatják), hogy a következő weboldalát már majd más szempontok szerint vezetve fogja elkészíttetni. Lesz tapasztalat az olcsó weboldalakkal kapcsolatban.


Tessék kérem dönteni: Most! Nulla segítség, olcsó grafika, nagyjából testreszabott ingyenesen letöltött program és kevés hozzáértés. Szüksége van erre Önnek vagy a cégének?

A weboldal tervezés, mint megfoghatatlan terület ára természetesen nehezen megbecsülhető a megrendelő részéről, de ha több helyről kér árajánlatot biztosan látni fogja, hol foglalkoznak Önnel mint ügyfél, honnan kapott esetleg ötleteket és meggyőző referenciákat.

A weboldal készítés ára ezek mellett legyen csak döntő fontosságú.


Találkozzunk, keressen bennünket: weboldal készítés Győrben és az egész ország területén.

Tetszett amit olvasott? Köszönjük, ha megosztja másokkal is:
Készen állunk rá, hogy megvalósítsuk elképzeléseit!Tegye meg az első lépést: írjon nekünk.

Aktualitások

Kötelező választási lehetőség lesz a Magyar Posta, mint szállító a webáruházakban?

Egy kormány döntés értelmében minden webshop üzemeltetője számára kötelező érvényű lesz a Magyar Posta, mint szállító a webáruházban.

Milyen weboldal készítő, akinek a saját weboldalán....

... ilyen vagy hasonló szövegek találhatók a láblécben: Featuredlite developed by ThemeHunk

Ötmilliárdnyi adót csalhattak el egy webáruház beszállítói

A több mint nyolcszáz oldalas vádirat lényege szerint egy nagyforgalmú webáruházat üzemeltető cégnél dolgozott egy férfi, aki beszerzést és értékesítést koordináló képviselő volt.


MIT KÍNÁLUNK?

2007 óta folyamatosan weboldal készítést és webáruház készítést kis- és középvállalkozásoknak.

weboldal készítés | webáruház készítés | Olcsó weboldal készítés, olcsó weboldal ár

KAPCSOLAT

24 Works Magyarország Kft.
Az ország egész területére dolgozunk! Keressen bátran!
06-30/9866-223 | üzenetküldés

WEBOLDAL MEGOLDÁSAINK

 • Egyedi megjelenésűek
 • Keresőbarát felépítésűek
 • Tartalmuk könnyen módosítható
 • Felhasználóbarátak
 • Igény szerint tovább bővíthetők

WEBÁRUHÁZAINK

 • Könnyen kezelhetők
 • Bankkártyás fizetési lehetőség
 • Csomagpont és futárszolgálat opciók
 • Számlázóprogrammal, vállalatirányítási rendszerrel összeköthető
 • Kuponok, vásárlási kedvezmények