Joomla! és a többiek...

Szeretném előrebocsátani, hogy nem csak a Joomla! tartalomkezelő rendszerről szól a cikk, hanem minden olyan ingyenesen az internetről letölthető és bárki által telepíthető tartalomkezelő rendszerről, mely rossz kezekbe kerül.

Nekünk, valódi webfejlesztő cégeknek természetesen konkurenciát jelentenek ezek az ingyenesen letölthető CMS rendszerek. Létezik számtalan olyan cég, aki ezt használja, ezt letöltve és testreszabva adja el pénzért megrendelőinek az "általa készített" weboldalt. Egy ilyen letöltött tartalomkezelő rendszerrel természetesen lehet olyan weboldalt készíteni, mely első ránézésre nem áraulja el magáról, hogy mivel készült. Nem is baj ez. Vannak profik. A baj ott van, amikor valaki ezt sajátjaként telepítve néhány modult ki/be kapcsolgatva adja el.

Miről is árulkodik általában egy ilyen rendszerrel készített weboldal, ha hozzánemértő kezek munkája?
 • Menüpontok címe alatt megtalálható az oldalt szerkesztette felhasználó neve - mely általában admin :), valamint a szerkesztés ideje.
  Nem gondolom, hogy ez fontos információ egy céges honlap bemutatkozó oldalán.
 • Oldalak tetején található 3 állandó ikon: pdf nyomtatás, nyomtatás, e-mail továbbküldés Hát...., lehet, hogy néha hasznosak, de nem hiszem, hogy ez a 3 ikon a legfontosabb designelem egy weboldal tartalmi oldalának tetején.
 • Eseménynaptár modul
 • Bejelentkezés a semmibe
 • Időjárás
 • Szavazás
 • Online felhasználók
 • Aki szeretne küldhet még észrevételeket, folytathatjuk.
Más. De ide kapcsolódik. Az általunk készített programok forráskódja a mi szellemi termékünk. Amikor készítünk egy weboldalt, akkor ez a szellemi termék tulajdonjoga a készítőé marad, tehát jogosan nem adjuk át a forráskódot a megrendelőnek, hogy azt módosíthassa program szinten, vagy akár további oldalakat létrehozzon vele.

A weboldal kifizetett ára az egyedi grafika, a kért menüpontok és a program egyedi elkészítése, esetleges tartalomfeltöltése, adminisztrációs felület kialakítása. Munkadíj.

Ha valaki megveszi a Windows vagy Mac OS operációs rendszert, netán egy vállalatirányítási vagy csak egy egyszerűbb számlázási programot akkor az sem lesz az övé, maximum az az adathordozó (CD vagy DVD lemez), amin az adott operációs rendszer vagy program található. Módosítására, továbbfejlesztésére nem adnak jogot, csupán az eredeti állapotban való használatra.

Egy nyílt forráskódú megoldás esetén a weboldalt készítő (testreszabó) cég nem rendelkezik a program forráskódjának tulajdonjogával, így azt nem tarthatja vissza. Ennek előnyei és hátrányai is vannak.

Előnye, hogy meg fogja kapni az Ön cége a forráskódot és adatbázist a grafikákkal együtt. Az már más kérdés, hogy Ön nem fog tudni mit kezdeni vele, hiszen azért bízott meg egy céget a weboldal elkészítésével, mert se ideje, se energiája nem volt rá, hogy megtanulja ezt a szakmát. Ön másban profi, azzal a tevékenységgel foglalkozik.

Mivel rendelkezésre áll az átadott weboldal anyaga, joggal hiszi, hogy azt átadva egy másik cégnek onnan folytathatják majd a munkát, ahol az előző weboldal készítése abbamaradt. Most szeretném elhessegetni ezt a gondolatot, mert ehhez minimum az szükséges, hogy az a cég is azt a tartalomkezelő rendszert használja a weboldalai összerakásához. Amennyiben nem, sajnos így Önnek le kell mondania erről a lehetőségről, mert nem fognak egy számukra ismeretlen rendszer telepítésébe, beállításába bonyolódni, ismeretlen hibáinak kijavításával foglalkozni. Mi sem tesszük ezt. Munkánk során arra törekszünk, hogy az általunk készített megoldások időtállók legyenek, továbbfejlesztésük során a jó együttműködés kapcsán kialakult bizalom azt erősítse, hogy ne egy másik céget kelljen megbízni a feladat megoldásával.

Saját magunk által készített rendszereink minden részét ismerjük, a kívánt feladat elkészítése, vagy az oldal továbbfejlesztése (amennyiben a technológia megengedi) nem okozhat gondot.


További írásaink:
Tetszett amit olvasott? Köszönjük, ha megosztja másokkal is:
Készen állunk rá, hogy megvalósítsuk elképzeléseit!Tegye meg az első lépést: írjon nekünk.

Aktualitások

2020.12.01.

Milyen weboldal készítő, akinek a saját weboldalán....

... ilyen vagy hasonló szövegek találhatók a láblécben: Featuredlite developed by ThemeHunk

2020.09.15.

Ötmilliárdnyi adót csalhattak el egy webáruház beszállítói

A több mint nyolcszáz oldalas vádirat lényege szerint egy nagyforgalmú webáruházat üzemeltető cégnél dolgozott egy férfi, aki beszerzést és értékesítést koordináló képviselő volt.

2020.09.11.

Fél évvel eltolja az EU az e-kereskedelmi ÁFA-csomag néhány intézkedésének hatálybalépését

 A koronavírus járványra hivatkozva Közösségi szinten kitolódik a Tanács 2017/2455-ös számú irányelvének, a Tanács 2017/2454 rendeletének, valamint a Tanács 2017/2459 végrehajtási rendeletének (az...


MIT KÍNÁLUNK?

2007 óta folyamatosan weboldal készítést és webáruház készítést kis- és középvállalkozásoknak.

weboldal készítés | webáruház készítés | Joomla és a többiek

KAPCSOLAT

24 Works Magyarország Kft.
Az ország egész területére dolgozunk! Keressen bátran!
06-30/9866-223 | üzenetküldés

WEBOLDAL MEGOLDÁSAINK

 • Egyedi megjelenésűek
 • Keresőbarát felépítésűek
 • Tartalmuk könnyen módosítható
 • Felhasználóbarátak
 • Igény szerint tovább bővíthetők

WEBÁRUHÁZAINK

 • Könnyen kezelhetők
 • Bankkártyás fizetési lehetőség
 • Csomagpont és futárszolgálat opciók
 • Számlázóprogrammal, vállalatirányítási rendszerrel összeköthető
 • Kuponok, vásárlási kedvezmények