Bónuszok és kuponok - a piac, ami felforgatja az e-kereskedelmet 2/3

2011.07.28.

2011-ben már Magyarországon is milliószámra adják el interneten a bónuszokat/kuponokat.

2011-ben már Magyarországon is milliószámra adják el interneten a bónuszokat/kuponokat, az üzleti modell hibátlan, pedig még nem egyértelmű, hogy jogi szempontból minek is minősül az eladott termék. A nagy érdeklődés az akciós termékek és szolgáltatások iránt több üzleti szereplőnél is a piacvezetőség érzetét kelti, ami a cégek kommunikációjában is megjelenik. A GKIeNET a Corvinus Egyetem E-business Kutatóközpont közös kutatásának második részéből kiderül, hogy a Ki, miben piacvezető kérdés eldöntéséhez először meg kell ismernünk az üzleti modell működését.

Új szolgáltatások az e-kereskedelemben

A bónuszos/kuponos oldalak által jellemzően kínált ajánlatok kilenc kategóriákba sorolhatók be: szépségápolás, gasztro, utazás, szórakozás, élmény, wellness, sport, oktatás, egészség. A turisztikai szolgáltatások kivételével szinte mindegyik kategóriáról elmondható, hogy interneten korábban csak hirdetett, de nem értékesített szolgáltatásokat takarnak. Az újonnan megjelent online értékesítési mód tehát nem csak az alkalmazott üzleti modell miatt nyitott új fejezetet az e-kereskedelemben, hanem mert olyan szolgáltatásokat is eladhatóvá tett, amit korábban online nem lehetett eladni. De mi is a közvetítésre szolgáló termék?

Nem feltétlen az, aminek látszik

Amikor az internetezők meglátják a bónuszokkal/kuponokkal kínált jelentős árkedvezményt, minden bizonnyal kevésbé foglalkoznak azzal, hogy mit is vesznek meg. Az internetes vásárlás eddigi tapasztalataiból a többségük már tudja, hogy ha elégedetlen lenne, akkor egyrészt élhet az őt megillető, 8 napon belüli elállási joggal, másrészt a közösségi médiában, fórumokon, blogokon megjelenő kritikák annyi kárt tudnak tenni egy online kereskedőnek, hogy ezt mindenki igyekszik elkerülni, és a vásárlók kedvében járni. Mielőtt viszont az üzleti modell elemzésében elmélyülnénk, egy sarkalatos kérdésre kell rávilágítanunk: a számlaadás módja, és a forgalmi adó fizetés kötelezettje miatt nagyon nem mindegy, hogy a bónusz/kupon, mint kedvezményre jogosító eszköz, valójában:

 • előleg,
 • marketing és reklámszolgáltatás (amit személyre szabva nyújtanak),
 • vagy pénz-helyettesítő/készpénz-helyettesítő fizetési eszköz?

A Magyarországon működő kereskedők mindhárom lehetőséget használják, de többen nyújtottak már be állásfoglalási kérelmet a Nemzeti Gazdasági Minisztériumhoz, hogy melyik értelmezés a helyes. Az internetes kereskedelmet ugyanakkor nem jellemzi az országonként eltérő adójogi állásfoglalásokra való várakozás, így a piacra való alacsony belépési küszöböt látva hazánkban is egyre többen kezdtek el nagy kedvezményekkel bónuszokat/kuponokat árulni, a Groupon üzleti modelljét részben vagy egészben megvalósítva.

A teljes cikk a linkre kattintva olvasható.
 

forrás: GKIeNET


Néhány kuponos weboldal a teljesség igénye nélkül:
lealkudtuk.hu, fashiondays.hu, veddvelem.hu, citybrands.hu, bonuszbrigad.hu, napitipp.hu, kupontar.hukuponmania.hu, tsoonami.hu, mindenkupon.hu

 

Online bónuszt, kupont értékesítő weboldalakat mi is készítünk.
Van saját elképzelése, ötlete?


Szeretne belépni ebbe a növekvő piaci szegmensbe egy jól működő kuponos weboldallal?

Állunk a feladat elébe.

 


Tetszett amit olvasott? Köszönjük, ha megosztja másokkal is:
Készen állunk rá, hogy megvalósítsuk elképzeléseit!Tegye meg az első lépést: írjon nekünk.

Aktualitások

2020.12.01.

Milyen weboldal készítő, akinek a saját weboldalán....

... ilyen vagy hasonló szövegek találhatók a láblécben: Featuredlite developed by ThemeHunk

2020.09.15.

Ötmilliárdnyi adót csalhattak el egy webáruház beszállítói

A több mint nyolcszáz oldalas vádirat lényege szerint egy nagyforgalmú webáruházat üzemeltető cégnél dolgozott egy férfi, aki beszerzést és értékesítést koordináló képviselő volt.

2020.09.11.

Fél évvel eltolja az EU az e-kereskedelmi ÁFA-csomag néhány intézkedésének hatálybalépését

 A koronavírus járványra hivatkozva Közösségi szinten kitolódik a Tanács 2017/2455-ös számú irányelvének, a Tanács 2017/2454 rendeletének, valamint a Tanács 2017/2459 végrehajtási rendeletének (az...


MIT KÍNÁLUNK?

2007 óta folyamatosan weboldal készítést és webáruház készítést kis- és középvállalkozásoknak.

weboldal készítés | webáruház készítés | Bónuszok és kuponok - a piac, ami felforgatja az e-kereskedelmet 2/3

KAPCSOLAT

24 Works Magyarország Kft.
Az ország egész területére dolgozunk! Keressen bátran!
06-30/9866-223 | üzenetküldés

WEBOLDAL MEGOLDÁSAINK

 • Egyedi megjelenésűek
 • Keresőbarát felépítésűek
 • Tartalmuk könnyen módosítható
 • Felhasználóbarátak
 • Igény szerint tovább bővíthetők

WEBÁRUHÁZAINK

 • Könnyen kezelhetők
 • Bankkártyás fizetési lehetőség
 • Csomagpont és futárszolgálat opciók
 • Számlázóprogrammal, vállalatirányítási rendszerrel összeköthető
 • Kuponok, vásárlási kedvezmények